SAG

Stichting Welzijn Lingewaard

Over Stichting Welzijn Lingewaard

Stichting Welzijn Lingewaard heeft een oudergroep voor ouders en verzorgers van een kind met autisme. Dit is voor uitwisseling en (h)erkenning. Daarnaast kan SWL ondersteuning bieden in het gezin door de inzet van een vrijwilliger.
Vrijwilligers van Gezinsondersteuning gaan verder dan een praatje bij een kop thee. Zij hebben kennis van en ervaring met opgroeiende kinderen. Zij kunnen ouders daarom goed bijstaan bij verschillende opvoedvraagstukken. Onze vrijwilligers hebben tijd en oprechte aandacht voor wat er speelt in het gezin. Zij doen wat voor het gezin op dat moment het meest helpend is. Bijvoorbeeld met de kinderen iets leuks gaan doen, zodat moeder even tijd heeft voor zichzelf. Of meedenken over de uitdagingen van een gezin waarin ASS of AD(H)D) een rol speelt. Vrijwilligers kunnen ouders ondersteunen om vast te kunnen houden wat ze bij de hulpverlening hebben geleerd.
Onze vrijwilligers kunnen drie maanden tot een jaar ondersteuning bieden. Zij komen eens per week bij het gezin thuis. Het gezin krijgt weer energie en zelfvertrouwen en de vrijwilliger wordt heel blij dat hij dit dankbare werk mag doen.

Organisatie

Naam: Stichting Welzijn Lingewaard

Regio: Zuid_Gelderland

logo

Rubrieken

- Coaching/begeleiding

- Oudergroepen/ASS contactgroepen

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Ga naar de inhoud