SAG

Terugblik SAG netwerkbijeenkomsten NW Veluwe & Zuid Veluwe | april 2023

13 en 18 april 2023 | Na 2 mooie bijeenkomsten in maart (Oost Veluwe & Oost Gelderland) kunnen we opnieuw terugkijken op inspirerende ontmoetingen binnen de regionale autismenetwerken van het SAG! Op 13 april j.l. waren we te gast op de locatie van onze SAG-partner NVA NW Veluwe in Harderwijk (MFC de Bogen) en op 18 april volgde de netwerkbijeenkomst bij SAG-partner Buitenhorst in Bennekom.

Ca. 35 mensen waren aanwezig en vertegenwoordigden onder meer (familie) ervaringsdeskundigen, onderwijs, wonen, ambulante begeleiding, GGZ, zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, arbeid, onafhankelijke cliëntondersteuning.

Na een korte presentatie van de NVA (13 april) en Leer-werkbedrijf Buitenhorst (18 april) zijn we in (roulerende) groepjes uiteen gegaan om kennis te maken met elkaar en elkaars aanbod. Om vervolgens in gesprek te gaan rondom vooraf aangeleverde vragen van de SAG-partners, ‘hoe kunnen wij als organisaties elkaar goed ondersteunen?’ ‘Welke methodiek heb je de afgelopen periode ingezet waar je enthousiast van werd?’ ‘Hoe weten cliënten de route te vinden naar de meest passende hulpverlening en wat kunnen wij daar in betekenen?’ ‘Hoe ga je om met ouder en kind die beide autisme hebben in hetzelfde gezin?’ Etc.

Er was een positieve en inspirerende sfeer tijdens de bijeenkomsten waarin mensen open stonden voor elkaars ideeën, kennis en ervaring. Een groot dankjewel aan beide gastlocaties voor de hartelijke ontvangst (met zelfgebakken lekkers!) en de presentaties.
Beide ochtenden waren er waardevolle ontmoetingen en zijn er (nieuwe) connecties gelegd. Iedereen bedankt voor zijn/haar komst, inbreng & uitwisseling!

Graag tot ziens bij de SAG (netwerk)bijeenkomsten Veluwe & Oost Gelderland komend najaar!

Wil je meer weten of kennis maken? Ik hoor het graag!
Donate van Rijswijk, Coördinator SAG Veluwe & Oost Gelderland | d.vanrijswijk@meesamen.nl | www.autismegelderland.nl

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Ga naar de inhoud