SAG

Terugblik provinciale netwerkbijeenkomst SAG 3 november 2023

Terugblik op inspirerende provinciale netwerkbijeenkomst Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG)

Op vrijdagmorgen 3 november j.l. kwamen we met ruim 100 mensen bijeen voor een provinciale netwerkbijeenkomst van de autismenetwerken in Gelderland bij de CHE (Ede). Het was een ochtend vol inspiratie en er werd waardevolle kennis en ervaring opgedaan. Ook bood de bijeenkomst de aanwezigen de gelegenheid om te netwerken en nieuwe connecties aan te gaan.

Het SAG bestaat uit meer dan 120 partners, waaronder mensen met autisme, hun naasten en professionals. Na 18 jaar van groei en ontwikkeling, kunnen we met trots zeggen dat het SAG ‘volwassen en nog steeds volop in ontwikkeling is’  www.autismegelderland.nl

Céline Mollink sprak tijdens het plenaire deel over autisme en balans. Zij is werkzaam als psycholoog, in opleiding tot GZ-psycholoog, bij Dimence en als ervaringsdeskundige, autisme-coach en spreker bij AutismeKRACHT. Tijdens haar presentatie ging Céline in op de vraag hoe je als persoon met autisme zo goed mogelijk in balans kunt komen en blijven. Ook heeft ze toegelicht wat een autistische burn-out inhoudt en adviezen gegeven om preventieve maatregelen te nemen. De aanwezigen vonden het een grote meerwaarde dat Celine naast theoretische informatie haar persoonlijke ervaringen deelde.

Naast het plenaire deel volgden de deelnemers 2 workshops, verzorgd door SAG- partners. Er was keuze uit een mooi en divers aanbod: Autisme en hoarding (Zorgburo de Liemers), Autisme en een verstandelijke beperking (Sius), Autisme en genderdiversiteit (Zorgparaat) en Autisme en verslaving (Tactus).

Een greep uit de reacties op de vraag wat SAG-partners het meest hebben gewaardeerd:  ‘De lezing van Celine was inspirerend; interessante workshops met veel informatie; hoog niveau van de sprekers en deelname van de ervaringsdeskundigen was indrukwekkend; het netwerken met elkaar en de inhoudelijk goede workshops waren waardevol; fijn dat ervaringsdeskundigen betrokken waren; diversiteit in aanbod; contact met collega’s uit het veld; de nieuwe inzichten die ik kreeg.’

Met elkaar kijken we terug op een bijzonder mooie, inspirerende bijeenkomst en willen alle sprekers bedanken voor hun bijdragen en alle deelnemers voor hun enthousiaste deelname!

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Ga naar de inhoud