SAG

Magazine Mezelf

MAGAZINE MEZELF

Dinsdagmiddag 14 november was het zover: de feestelijke uitreiking van het magazine Mezelf aan de geïnterviewden! Een bijzonder moment waar we allemaal enorm naar uitkeken. Wat zijn we trots op het resultaat!

In Mezelf vind je 15 interviews met mensen met autisme. Stuk voor stuk hebben zij in alle openheid hun ervaringen willen delen. Ervaringen die herkenning, steun en inspiratie kunnen bieden. Met dit magazine willen we het unieke van ieder mens laten zien en de diversiteit van autisme onder de aandacht brengen om zo te zorgen voor een eerlijker en genuanceerder beeld. Het magazine is een initiatief van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), MEE Samen, de Zonnehoek en Inkluzie.

Andrea (geïnterviewde):  ‘Het belangrijkste vind ik dat autisme nog niet altijd bekend is. Door de stereotype gedachtes of  gebrek aan kennis kunnen er misverstanden ontstaan. Ik hoop dat er met mijn bijdrage aan het magazine een deur geopend wordt en mensen meer begrip of inzicht krijgen en vooral nieuwsgierigheid om zich er zelf ook meer in te verdiepen. Ook hoop ik dat ik andere autisten een klein beetje hulp of inzicht heb kunnen geven. Er zijn altijd wel wegen te bewandelen en ‘jouw’ manier anders mag zijn dat dat van een ander. Anders zijn mag…  en dat is een kracht’.

Els Bouwman van Samen055 richtte zich met mooie woorden tot de aanwezige geïnterviewden en overhandigde vervolgens aan ieder van hen een exemplaar van Mezelf!

Vóór we samen van een heerlijke maaltijd genoten, nam iedereen het magazine met volle aandacht en trots door. We kijken terug op een fijn samenzijn met volop ruimte voor uitwisseling en mooie gesprekken!

We willen via deze weg nogmaals onze grote dank uitbrengen aan alle geïnterviewden, de fotograaf Pierre Pinkse, schrijver Bert Nijenhuis en de ‘creatief begeleider’ van het hele proces Mirella van de Bunte (Conceptinc). Ook zijn we erg blij met de steun van alle fondsen en sponsors die dit magazine mede mogelijk hebben gemaakt.

Het magazine wordt onder onze connecties verspreid, waaronder de autismenetwerken, gemeenten, scholen, en meer. Daarnaast is er een online versie beschikbaar op de website van het SAG Mezelf-magazine_web.pdf (autismegelderland.nl)

Veel leesplezier toegewenst namens de projectgroep, Truus Hermkens (Zonnehoek/Inkluzie), Gretha Visserman (MEE Samen), Donate van Rijswijk (SAG/MEE Samen).

Voor vragen over het magazine kan je contact leggen met Donate van Rijswijk, coördinator SAG, d.vanrijswijk@meesamen.nl

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Ga naar de inhoud