SAG

Wende lezing: autisme & studeren (Sylvia Stuurman)

Wie organiseert het?
Wende in samenwerking met Gigant

Voor wie

mensen met autisme, ouders, hulpverleners

Prijs

€5

Datum

4 oktober, 2023

19:30 - 20:30

Beschrijving
Ik ben Sylvia Stuurman, 67 jaar. Zo’n 10 jaar geleden kreeg mijn partner de diagnose (toen nog) Asperger. Een jaar of vijf geleden kreeg ik zelf de diagnose ASS. Al sinds de diagnose van mijn partner ben ik me als een bezetene gaan inlezen in het onderwerp, zowel via boeken als via wetenschappelijke publicaties.

Ik werk als universitair docent Informatica bij de Open Universiteit, en merkte dat veel van onze studenten in het autistisch spectrum zitten. Ik ben me al een flink aantal jaar aan het inzetten om mijn mededocenten inzicht te geven in wat autisme is, met als doel dat de studie uiteindelijk zo wordt ingericht en gegeven dat autistische studenten geen extra problemen tegenkomen.
Mijn overtuiging is ook dat wanneer je het onderwijs echt inclusief maakt, dus zo dat niemand hindernissen ondervindt, je onderwijs voor iedereen veel beter is.

Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest met het creëren van een cursus voor docenten over hoe ze hun onderwijs zo kunnen inrichten dat autistische studenten zo weinig mogelijk extra hindernissen ondervinden.
In mijn lezing draai ik de zaken een beetje om.

Ik laat zien hoe docenten rekening horen te houden met autisme. Ik geef daarbij de uitleg die ik ook aan docenten geef.

Daarbij is te zien dat het nog helemaal niet zo eenvoudig is voor docenten, om dat te doen, om echt inclusief onderwijs te geven.

Daar kun je, als je autistisch bent, bij helpen. Ik laat in de lezing zien hoe. Daarmee help je jezelf ook, want je vraagt aandacht voor eventuele problemen die je hebt, en zorgt ervoor dat docenten je kunnen helpen daarbij.


Hoe meld je je aan?
Kaartjes zijn online verkrijgbaar via https://www.gigant.nl/evenement/lezing-sylvia-stuurman/

Locatie
Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn, Gelderland Netherlands

Beschrijving voor op de locatie
Gigant, walviszaal

E-mail: wendeapeldoorn@hotmail.com

Voor wie

mensen met autisme, ouders, hulpverleners

Prijs

€5

Datum

4 oktober, 2023

19:30 - 20:30

Solverwp- WordPress Theme and Plugin

Ga naar de inhoud